Over ons

In februari 2022 heeft een groep enthousiaste en trotse boeren uit de gemeente Westerveld het initiatief genomen om inwoners van Westerveld meer te betrekken bij hun werk. Wij willen met de inwoners een open gesprek aangaan, laten zien wat ons bezighoudt, waar ons voedsel vandaan komt en hoe wij dat produceren. Ook willen wij uitleggen waarom er gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden en wat de inzet is van onze bloembollentelers in de pilot duurzame bollenteelt Drenthe.

Waarom Stichting BoerenTrots Westerveld

Omdat er een spanningsveld is ontstaan in Westerveld tussen boer, burger en natuur en met name rond de bollenteelt, is het van belang te werken aan een betere verstandhouding en de verbinding te leggen met elkaar.

Ideeën en activiteiten

Aan ideeën om activiteiten uit te voeren ontbreekt het niet. In het magazine InWesterveld is ons initiatief BoerenTrots gepresenteerd. Hiervoor hebben wij ondersteuning mogen ontvangen van het Ondernemersfonds Westerveld, melkveehouders Dwingeloo en Agrifirm. Stichting BoerenTrots Westerveld wil open dagen houden, zomerfietstochten langs lokale boeren met huisverkoop organiseren, een activiteit houden in de week van de eenzaamheid voor ouderen en zichtbaar zijn op festiviteiten, activiteiten en beurzen in de gemeente.

Social media

Wij zijn actief te vinden op Facebook en Instagram.